Concept & copy, schrijver

Spaak nu gratis te downloaden!

Afbeelding 199 In mei 2008 kwam mijn boek Spaak uit. Een autobiografische roman over de burn-out die mij trof in 2003. In Spaak kijk ik vijf jaar later terug op die periode, vanuit mijn tuinhuisje aan de rand van de stad. Ik lees daar in het dagboek dat ik eind 2003 en begin 2004 bijhield. Aantekeningen uit de donkerste periode in mijn leven, waarin langzaam het licht weer ging schijnen. Als lezer krijg je inzicht in de oorzaken van mijn burn-out, maak je mee wat voor consequenties deze aandoening had voor mijn dagelijkse leven en lees je hoe ik langzaam overeind krabbel. Spaak is dus geen saai zelfhulpboek zoals de meeste boeken over burn-out. Er komen bovendien universele thema’s aan bod, zoals rouwverwerking, angst, loslaten, acceptatie, de omgang met de pijn van het leven, het verkrijgen van zelfinzicht en persoonlijke groei. De vorm en de inhoud van Spaak maken het boek ook heel interessant voor mensen die geen burn-out hebben (gehad). Ik wissel de dagboekverhalen trouwens af met luchtige stukjes over het reilen en zeilen rond mijn tuinhuisje, vijf jaar later, gezond en wel. Daardoor wordt Spaak ondanks het pittige thema nooit een loodzwaar boek.

Spaak heeft veel media-aandacht gehad in de landelijke pers. Hoogtepunten: een paginagroot interview met Toine Heijmans in de Volkskrant, een twee uur durend radio-interview met Leon Verdonschot in het programma Oeverloos en een optreden bij Sipke Jan Bousema in de televisietalkshow ‘Vijf op Twee’ van de NTR. Het zorgde ervoor dat de eerste druk binnen vier maanden was uitverkocht. Inmiddels is ook de tweede druk op. De afgelopen maanden heb ik nagedacht wat ik wilde met Spaak. Een derde druk of iets heel anders? Ik heb besloten tot het laatste. Vanaf nu is Spaak voor iedereen gratis te lezen. Belangrijkste reden voor deze keuze: de vele positieve, persoonlijke en soms ontroerende reacties die ik heb gehad op het boek. De openheid in Spaak werd beantwoord met openheid door de lezers. In veel reacties bleek dat mensen geraakt werden door mijn verhaal en dat ze er bovendien wat aan hadden in hun eigen leven. Wat mij betreft het mooiste effect dat een boek kan hebben. Ik wens je alvast veel leesplezier en hoop dat ook jij – of iemand in je omgeving – wat hebt aan mijn levenslessen uit mijn burn-out!

Voor de e-pub klik je hier, de pdf vind je hier. Veel leesplezier!

Vorige

De Herman Colleniusbrug

Volgende

R.I.P. Westerkerk

 1. Mijn vriend zat begin dit jaar tegen een burnout aan te hikken. Begon ook beetje angststoornissen te ontwikkelen (wou liever niet naar buiten /dacht dat iedereen naar hem keek etc) . Heeft een aantal gesprekken gehad met bedrijfsarts maar er werd vrij luchtig over gedaan door veel mensen. Nu zegt mijn vriend al een tijdje dat het stukken beter gaat. Dat kan natuurlijk maar ik vond het wel een enorme – snelle – overgang… Vandaar dat ik zelf graag dit boek wil lezen en hoop ik dat hij hem ook leest… Alvast bedankt.

 2. jan sweben

  Ben benieuwd. In 2012 zelf BO gehad na 25 jr bikkelen. Altijd interessant om t fenomeen eens door andere ogen te bekijken.

  Thnx en groet
  Jan

 3. Spaak was een van de eerste boeken die ik las nadat ik de diagnose burn-out had gekregen. Ik vond het knap geschreven
  .

 4. Pierre Carriere

  Dank je Anna; hoe gaat het nu met jouw herstel?

 5. Elly

  Ik heb dit boek onlangs gelezen. Vanaf febr 2015 burnout. Nu, een jaar later en na het opzeggen van mijn baan stapje voor stapje weer terug aan t komen in het gewone leven. Ik vond zoveel herkenning in het boek. Mijn man en kinderen hebben het ook gelezen alleen al om te zien hoe mensen een burnout ervaren. Bedankt dat je jouw ervaringen hebt willen publiceren. Ook leuk dat je de omliggende problematiek beschreven hebt want ook al ben je burnout de wereld om je heen draait door. Al zijn er tijden dat je dat zelf moeilijk beseft. Ook voor mensen die aan het begin van een burnout zitten is dit een goed boek. Je kan zien dat het , helaas, vaak een lange weg is maar het komt goed !!

 6. Beste Pierre,
  Net jou weer mogen ontmoeten in ons domein en speelveld op zoek naar neolithische werktuigen en mijzelf weer mogen verwonderen over de raakvlakken van ons levenspad. Vorig jaar gaf je mij al de tip om het boekje Spaak te gaan lezen om herkenbare inzichten te ontmoeten over het proces burnout waarin ik toen zat. Ik voel in dit nieuwe voorjaar dat ik gelukkig het leven weer lichter aan het zien ben en zo gezegd de kop weer door het halster begin te krijgen. Dat inzicht heb ik nu bevestigd gekregen door het feit dat jij oprechte belangstelling toonde voor hoe het nu met mij en herstel van de burnout ging!
  Dankjewel, nameste Pierre en ik ga je raak beschreven boekje Spaak lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén