Op de foto hiernaast zie je de eerste druk van Spaak. Deze imposante stapel werd eind mei afgeleverd bij Uitgeverij kleine Uil. Er is geen boek meer van over. Op. Magazijn leeg. En daarom kwam vorige week de tweede druk. Voor mij een mijlpaal. Hoewel ik van mijn eerste boek Bermspinsels (2007) ook de eerste druk uitverkocht, kwam daar geen herdruk van. De ‘verkoopcurve’ van dat boek vertoonde een fors dalende lijn. Een tweede druk zou waarschijnlijk een volle zolder opleveren.

De eerste 100 exemplaren van de herdruk van Spaak zijn inmiddels alweer bij even zovele lezers beland. Met name de lezingen die ik de laatste tijd over mijn boek geef, zorgen voor deze voorspoedige verkoop. Op 13 oktober sprak ik voor 100 mensen op een lezing van Lentis (de oude GGZ Groningen). Afgelopen maandag vertelde ik ondernemers in Friesland over mijn ervaringen. En op 18 november spreek ik met de Young Professionals van zorgverzekeraar Menzis over het voorkomen van burn-out.

Belangrijker nog dan de verkopen: de reacties op Spaak zijn overweldigend. Veel lezers roemen de openheid en de herkenbaarheid van het verhaal. En de meeste mensen lezen Spaak in één adem uit. Enkele reacties staan hier, bij de reviews op Bol:

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/spaak/1001004007801576/index.html#product_judgement

Mocht je Spaak willen kopen, dan verwijs ik je ook graag naar bol.com. Het is wel te krijgen in de vaderlandse boekhandel, maar die winkels doen maar bar weinig voor de minder bekende schrijvers en uitgevers. Zei een lichtgefrustreerde minder bekende schrijver. Mocht je het boek gelezen hebben, ben ik erg benieuwd naar je reactie. Die kun je bijvoorbeeld hieronder achterlaten.