Kijk, daar bungelt Kleine Luiaard. Hij speelt de hoofdrol in het vierde prentenboek dat mijn partner Linda en ik schreven voor Rebo Publishers. Het is een schattig en nieuwsgierig beestje, tot leven gewekt door de Italiaanse illustratrice Elena Mellano. Kleine Luiaard is benieuwd hoe het er helemaal boven in de boom uitziet. Hij begint aan een flinke klautertocht, voetje voor voetje, zo traag als alleen een luiaard kan klimmen. Maar dan krijgt hij dat bekende gevoel in zijn buik: hij moet plassen!

Luiaards doen hun behoefte op de grond, dus nou moet hij weer helemaal naar beneden! En daar is het gevaarlijk, want er lopen enge dieren rond. Gelukkig helpt zijn vader hem.

Na het plasje klautert Kleine Luiaard samen met zijn vader naar de top van de boom. Samen is altijd gezelliger dan alleen, toch? Daar kijkt Kleine Luiaard zijn ogen uit: hij ziet voor het eerst de blauwe zee en de bergen met sneeuw! Papa geeft hem nog even een ‘plas-lesje’ en ze spreken af een keer samen naar de zee te reizen.

Het prentenboek van 24 pagina’s is prachtig uitgevoerd: vierkant (25×25 cm) met een gewatteerde kaft met spotvernis en stevig, dik papier. Het is voor slechts 4,99 verkrijgbaar in de boekhandel of online, zoals hier:

https://www.bol.com/nl/nl/p/prentenboek-padded-kleine-luiaard/9300000067078707/?suggestionType=featured_product

Kleine Luiaard is trouwens ook in het Engels vertaald voor de internationale markt. Mocht je het aanschaffen, dan wens ik je alvast veel voorleesplezier!