Dit prentenboek over een nieuwsgierig muisje is alweer het derde kinderboek dat mijn partner Linda en ik bedachten en schreven voor Rebo Productions. Het boekje is geïllustreerd door de Engelse Mikki Butterley; ze maakte echt schattige tekeningen bij het verhaal!

Kleine Muis is nog nooit buiten het gezellige muizenhol geweest en besluit op een morgen de wereld te gaan ontdekken. Hij sluipt naar buiten en verwondert zich over wat hij allemaal ziet, hoort, ruikt en proeft. Hij knabbelt op nootjes, smult van besjes, voelt de harde stekels van een egeltje en de sterke voorpoot van een mol, ruikt de zoete geur van bloemen en  ziet hoe een eendje zwemt en duikt.

Eenmaal weer thuis vertelt hij vol vuur over zijn avonturen. Wat hij het mooiste vond? Dat alle dieren er zo verschillend uitzien, dat ze andere dingen kunnen en allemaal met elkaar samenleven in het grote bos.

Het boek is prachtig uitgevoerd: 26 x 21 cm met harde kaft en spotvernis, matgedrukt binnenwerk (24 p.) en genaaid gebonden. Het is voor slechts 4,99 verkrijgbaar bij je favoriete boekhandel of online, zoals hier:

https://www.bruna.nl/boeken/kleine-muis-ontdekt-de-wereld-9789036641333

Kleine muis ontdekt de wereld gaat wellicht ook wel de hele wereld rond. Het wordt namelijk via Rebo International BV aangeboden op de internationale markt. Go Kleine Muis!