Een van de laatste klussen die ik deed in dienst van Open, was de campagne voor de provincie Drenthe. Na een bureau-orientatie met meer dan 10 bureaus, wonnen we een pitch met de drie overgebleven deelnemers. Centraal in ons concept stond niet zozeer het ‘Drenthe-gevoel’ maar het ‘Drenthe-effect’: wat gebeurt er met je als je in deze provincie bent? Wel, de uitgestrekte natuur zorgt ervoor dat je tot rust komt. En ja, dan vallen kwartjes, worden knopen doorgehakt, maak je keuzes. Of het nu om een nieuwe baan, een verhuizing, trouwen of een andere belangrijke beslissing gaat.

Vanuit dit thema werden een advertentielijn en brochures ontworpen en een commercial voor op de landelijke tv geproduceerd. Samen met topregisseur Edo Kars en een filmcrew bezochten mijn collega’s en ik de allermooiste Drentse plekken. Deze werden vastgelegd vanaf de grond en vanuit de lucht met, speciaal voor de techniekfreaks, de allernieuwste Red-camera. Het leverde een intrigerende film op, check hier:

http://www.youtube.com/watch?v=WFPcU4EbqBU

De campagne werd in 2009 beloond met een NIMA-award en verkozen tot beste campagne gemaakt in Noord en Oost Nederland. In 2010 werd de campagne genomineerd voor een SAN-Accent, een landelijke reclameprijs waarbij adverteerders creatief werk jureren.