Loetjoe prent1Loetjoeboek is uit! Het is alweer mijn vijfde boek, maar mijn eerste kinderboek. Ik was zeer vereerd toen kunstenares Roxanne Monsanto me vroeg om de teksten bij de prenten van Loetjoeboek te schrijven. Ze maakte twaalf adembenemende acrylverfschilderijen met Loetjoe in de hoofdrol. Dit aandoenlijke beestje is een kruising tussen een giraf, koe en Jack Russel-terriër. Hij woont op de eilandengroep Senang, om precies te zijn in de Canyons van Weleer. Een betoverend landschap van woestijnen, cactussen, bergen en grotten. Roxanne schept in dit boek een waanzinnig mooie fantasiewereld, waarvan de landkaart op de binnenkant van de omslag is getekend. De beestjes die op Senang wonen, zijn al even fantasierijk.

Het avontuur van Loetjoe begint op de dag dat hij vier jaar wordt. Al z’n vriendjes en vriendinnetjes zijn op z’n feestje. Maar hij heeft niet zo’n zin in de taart die zijn moeder gebakken heeft. Hij heeft de hele dag al last van zijn buik. Is hij ziek? Nee, het komt door morgen. Dan moet hij ergens heen. Naar een plek waar hij nog nooit is geweest. En waar hij niemand kent. Morgen moet hij voor het eerst naar school.
Loetjoe prent10
Het boek gaat dus over de eerste schooldag van Loetjoe, maar ook over angst en moed. Het boek is prachtig uitgevoerd. Ten eerste door de heel bijzondere prenten, waar Roxanne meer dan een jaar met heel veel liefde aan heeft gewerkt. En dat is te zien, te voelen zelfs. Daarnaast is Loetjoeboek op de meest verantwoorde manier gedrukt in waterloos offset, met inkt op plantaardige basis en op FSC-gecertificeerd papier. Ook de bindwijze en het formaat zijn net even anders dan bij ‘gewone’ prentenboeken.

Op www.loetjoeboek.nl kun je de eerste paar pagina’s bekijken en het boek bestellen voor 19,50. De komende maanden gaan we ons uiterste best doen om de 1.000 exemplaren aan de man te brengen. We hebben het in eigen beheer uitgebracht en hebben daarbij dus niet echt de hulp van een uitgever. Mocht jij nog ideeën hebben over de promotie of verkoop van Loetjoeboek, laat het dan weten onder deze post. En mocht je het aanschaffen, dan wensen Roxanne en ik je heel veel (voor)leesplezier!
Loetjoe prent12